De bewoners gaven direct een wensenlijstje mee om uit te werken:

SenS

  • Terugdringen van aanwezigheid van hout in meubelen/vloer/raamdecoratie
  • Goede zithoek met t.v.
  • Kleuradvies
  • Stijladvies

Doel van de herinrichting van deze woonkamer is een intieme zithoek voor het hele gezin creëren.

Door het plaatsen van een blok in het midden van de kamer wordt de keuken aan het zicht onttrokken en is een gezellige zithoek ontstaan.
In dit blok, van vloer tot plafond, is in de eethoek extra kastruimte aangebracht, in de zithoek hangt de TV aan het wandje.
Aan de voorzijde van de ruime woonkamer is over de gehele breedte een werkblad geplaatst. Ook  de piano is naar deze hoek gebracht, waardoor een ruime prettige werkhoek in de woonkamer is ontstaan. Door de 2 ramen valt het licht mooi op het werkblad.
De wand in de werkhoek heeft de kleur “Sonnet” gekregen, deze kleur geeft de werkhoek pit.
De kleur op de lange wand heeft een vergrijsde tint en verandert met het daglicht, de kleur “Early dew”  van Histor verzacht het totaalbeeld van deze sfeervolle woonkamer.

De onderstaande afbeeldingen laten de metaforse duidelijk zien: