Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

(af)stylen

Deze nieuwsbrief heeft als thema ‘Styling’ en mij werd gevraagd daarover iets te schrijven. Uiteraard is er in mijn vakgebied veel over styling te vertellen, dus zet ik, als interieur styliste, graag enkele gedachten op papier.

Als ik voor een opdracht een kleur- en interieuradvies heb uitgewerkt neem ik ook altijd een alinea met stylingadviezen op. Immers een ieder weet hoe een mooi verzorgde styling een extra toevoeging is, het puntje op de i, de kers op de taart. Hoe fijn is het thuis te komen in een interieur met mooie accessoires die je lief zijn of in een restaurant te eten waar de styling zorgt voor een stukje extra sfeerbeleving.

Maar een sfeervolle styling neerzetten betekent niet dat dit alleen kan worden bereikt met de aankoop van (dure) accessoires. Liever creëer ik mooie sfeerhoekjes met gebruik van accessoires die bij de bewoner een emotie oproept. Daarbij kunt u denken aan vakantiesouvenirs, erfstukken of verzamelingen en ja inderdaad wel op een mooie manier geëtaleerd. Een woning stylen is met zorg accessoires samenvoegen en tentoonstellen, keuzes maken en soms de kunst van het weglaten. Met als resultaat dat we aan de hand van de styling, de bewoners van het huis leren kennen.

Styling is ook belangrijk voor de verkoop van uw woning. Vaak wordt geroepen dat alle persoonlijke spullen moeten worden verwijderd, wat mij betreft mag een toekomstig koper gerust zien welke gezinssamenstelling nu leeft in deze woning. De familiefoto’s mogen dus blijven hangen. Loop echter wel met de ogen van een koper door uw huis, waarbij u spullen verwijdert die te privé/ongemakkelijk kunnen zijn. Het is belangrijk dat een koper het gevoel krijgt dat er met zorg in het huis wordt geleefd.

Dus staat er een bezichtiging op de agenda? Vergeet niet uw woning af te stylen! Immers, een bos bloemen in de vaas die zo prachtig kleurt bij de wand en de met planten gevulde potten bij de voordeur is een gemakkelijk uit te voeren styling met hopelijk het beoogde resultaat: verkoop van uw woning. Succes!

< Terug naar het overzicht