Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Zomer in aantocht

Juni, de maand waarin ik merk dat de zomer in aantocht is. Iedereen is weer meer op buiten gericht, waardoor er minder interieuradviezen worden aangevraagd. Dus richt ik mij op het stylen van zakelijke projecten en, kers op de taart, de aankleding van een huwelijksceremonie.

Ook ik bespeur bij mezelf de drang de woonkamer ‘zomerklaar’ te maken. Dit houdt in dat de mooie zelf gevilte schapenvacht voorlopig wordt opgeborgen, het warme wollige karpet wordt vervangen door een geschoren dun exemplaar en ook de kussentjes in de bank krijgen een ander hoesje. Op deze manier geef ik mijn woonkamer een lichte zomerse uitstraling.

Elke week gecompleteerd met een mooie bos zomerse bloemen; nu nog is het genieten van de pioenroos, straks verschijnt de zonnebloem en de gladiool. Maar ook het samenstellen van een zo geheten ‘plukboeket’ bij de bloemist geeft mij een zomers gevoel. Zoals de naam al zegt, heeft dit boeket de uitstraling van een bos zelf geplukte bloemen, de bloemen zijn divers van kleur en uitstraling. Een grote vaas met een paar bloemen geeft al een zomerse sfeer. En wilt u de zomer voor later in het jaar vastleggen, verzamel dan eens wat grassen en mooie bermbloemen, droog deze tussen keukenpapier in een boek en plak deze later op mooi geschept papier: een prachtig zomers schilderij.

Een mooi ezelsbruggetje naar een ander “schilderij” in de woonkamer, en wel de tv! In de zomermaanden wordt vaak minder gekeken. Heeft u er wel eens aan gedacht de zithoek in een andere opstelling te plaatsen? Waardoor u bijvoorbeeld meer geniet van de tuin en de tv een minder prominente plaats heeft in de zithoek? In oktober kan de zithoek wel weer in de cosy variant worden terug gezet.

Hoewel.. het EK-voetbal voor dames het zeker verdient te worden bekeken, dus ik laat de opstelling voorlopig wat die is. Veel succes Oranje Leeuwinnen!

< Terug naar het overzicht