Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Klaar voor de Open Huizen Dag?

De eerstvolgende Open Huizen Dag staat gepland op 5 oktober, een dag dat u de deur wijd open zet en u de schone taak heeft de kijkers rond te leiden door uw woning. Dit houdt in dat het aan u is de woning zo goed mogelijk te presenteren en de mogelijkheden die de woning biedt in beeld te brengen.

Wanneer ik een verkoopstyling doe voor een te koop staande woning vind ik het belangrijk dat je kunt zien dat er met liefde in de woning wordt geleefd en er met liefde voor wordt gezorgd. Dat de woning opgeruimd, schoon is en fris ruikt behoeft geen nadere uitleg. Maar de liefde voor het huis kan ook zichtbaar worden gemaakt door het juiste accent te leggen op de kwaliteiten die de woning biedt. Daarmee bedoel ik dat de charmes van een woning mogen wordt uitgelicht, denk daarbij aan dat prachtige raam met glas in lood, authentieke constructie-elementen maar ook een andere kleur verf op de wand zodat de trap een blikvanger wordt.

 Benut zeker ook de sterke praktische punten van de woning optimaal. In dat kleine kamertje is dan een goede werkplek gesitueerd met voldoende opbergruimte voor de administratie, maar kan ook  tot een sfeervolle logeerkamer worden omgetoverd.

Kortom, bekijk uw woning kritisch door de ogen van de potentiële koper, want niet iedereen kan er “doorheen kijken”. Overweeg serieus een aanpassing indien u de presentatie en/of mogelijkheden van uw woning daarmee kunt verbeteren. Dit kan alleen maar een positieve uitwerking hebben en wellicht creëert u met deze aanpassing zelfs een nieuw lievelingsplekjes in uw woning (tot het moment dat het verkocht-bord in de tuin staat weliswaar).

Ik wens u als verkopende partij, maar ook de oriënterende kijker, een succesvolle Open Huizen Dag toe.

< Terug naar het overzicht