Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Oktober Woonmaand

Oktober geeft aan dat de zomer nu echt voorbij is en de herfst voor de deur staat. De maand waarin de bladeren aan de bomen verkleuren van frisgroen naar warme geel en oranje tinten om vervolgens als een bladerdeken de vochtige grond te bedekken. Als ook het zonnetje schijnt tijdens een heerlijke wandeling in het bos, dan is het optimaal genieten van de kleurenpracht en de vele paddenstoelen. ‘Indian Summer’ zo wordt deze periode ook welk genoemd; de overgang van zomer naar winter, van buiten leven naar binnen wonen.

De maand oktober is echter niet alleen de start van de herfst maar staat ook bekend als de Woonmaand. De maand waarin de woontrends en kleuren voor het komende jaar bekend worden gemaakt. We zien een warm kleurpallet voorbij komen waarin bruin een verbindende kleur is. Trendwatchers noemen de kleur bruin zelfs ‘het nieuwe zwart’. Donkerbruin hout zien we terug in het meubilair maar ook de donkerbruine keuken vindt na de jaren ‘70 haar weg terug. Naturellen aangevuld met een warm kleurpallet van groen, geel en terra, zo zien we de herfsttinten van de natuur ook weer terug in de woonkamer. En om dit kleurpallet een beetje meer spanning te geven, voegen we daar een blauwtint aan toe.

Kortom, we zoeken het comfort in onze woning in warme kleuren aangevuld met natuurlijke materialen, aaibare stoffen en zachte ronde belijningen. Dus mocht de regen tegen de ramen slaan en het is voor een herfstwandeling geen weer, neem dan de verfkwast ter hand en breng een beetje kleur in huis. Voeg daar bijpassende accessoires als een plaid en kussens toe, steek de kaarsen aan en geniet van de warmte die uw woonkamer uitstraalt.   

< Terug naar het overzicht