Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Zintuigen > Wonen

Tijdens een bezichtiging van een woning zijn uw zintuigen van groot belang. U geeft immers uw ogen goed de kost, waarbij u de vraag stelt of de woning aan uw wensen voldoet. En mocht dit niet zo zijn, wellicht ziet u dan wel de mogelijkheden die de woning biedt. Ook ‘er doorheen kunnen kijken’ is een prettige eigenschap, bijvoorbeeld als de vertrekken absoluut niet naar uw smaak zijn ingedeeld, geschilderd of ingericht.    

Daarnaast speelt geur een rol, immers een fris ruikend huis heeft de beleving van een schoon huis,  dus vermijd de geur van huisdieren of nare kookluchtjes. Uiteraard vraagt u zich dan af of de geur van een vers gebakken appeltaart werkelijk de verkoop bevordert, wellicht kan Zandbergen Makelaardij dit beantwoorden.

Maar buiten de zintuigen van zien en ruiken is met name het gevoel een belangrijke factor. Want binnenkomen in een woning en je ‘thuis voelen’ of ‘er een goed gevoel’ bij hebben betekent dat u, buiten alle mitsen en maren, de woning positief ervaart. En deze woning dus zeker een kans maakt uw nieuwe thuis te worden.

Ook in mijn werk spelen zintuigen een belangrijke rol. Tijdens een intakegesprek zie, hoor en voel ik de ingrediënten die ik nodig heb om een kleur-en interieuradvies op maat te kunnen maken. Opdrachtgevers beantwoorden vragen over hun woonbeleving en geven aan welke elementen zij graag willen behouden of toevoegen. Maar ook tussen de gesproken zinnen door, hoor ik de wensen op woongebied en voel ik de sfeer die men graag terug wil zien. Met als eindresultaat, een woning die voelt als een warme jas!

< Terug naar het overzicht