Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Aan tafel!

De decembermaand is een maand waarin de meeste mensen extra aandacht besteden aan de decoratie van hun woning. Het huis wordt voor een paar weken omgetoverd tot een sfeervol kerst-huis. Dat wil echter niet zeggen dat de woning van top tot teen wordt volgestouwd met veel kerstversierselen, noch dat de traditionele kleuren rood en groen moeten worden toegepast.

De laatste jaren zie je steeds meer een trend naar eenvoudige kerstdecoratie in rustige kleuren en  natuurlijke materialen. Daarbij kunt u denken aan één grote larixtak in een XL vaas met een paar bijzondere kerstballen of een aantal papieren sterren die in diverse formaten en uitvoeringen gegroepeerd worden opgehangen. De traditionele kerstboom werd dit jaar, met name door interieur-freaks, massaal vervangen door een ceder met daarin enkel een lichtsnoer en hier en daar een bal.

Ook de kersttafel krijgt extra aandacht. Met mooi tafellinnen als ondergrond, het liefst in een effen kleur zodat het serviesgoed en de accessoires alle aandacht krijgen. Wilt u met een kleine aanvulling toch iets anders op tafel? Met een bordje of kommetje in een andere kleur of dessin toegevoegd aan uw huidige serviesgoed krijgt u al effect. Wilt u het serviesgoed in 1 kleur houden dan is het toepassen van verschillende vormen of een andere structuur een mooie optie. Maar ook iedere gast een eigen combinatie van serviesgoed voorzetten geeft de tafel een speelse aanblik: een mix van oud en nieuw, binnen 1 kleurpallet.

Zet voor iedere gast een klein vaasje met daarin een takje groen naast het bord, eventueel met het naamkaartje voor de tafelschikking aan een knijpertje. Een fijne sfeer geeft ook een tafelloper over het midden van de tafel, gebruik daarvoor takjes eucalyptus en gispkruid aangevuld met lange satijnen linten en veel kaarslichtjes. Uiteraard hoeven deze toevoegingen aan uw huidige serviesgoed niet veel te kosten, want in het kader van hergebruik is de kringloopwinkel een heel goed adres.

Ik wens u fijne feestdagen met een mooi gedekte tafel, maar bovenal een tafel waaraan de mensen die u lief hebt mogen aanschuiven.    

< Terug naar het overzicht