Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Witte Wereld

In deze maanden zie je ze weer rijden, de personenwagens met een ski-koffer op het dak. Om vervolgens in een lang lint via de Duitse Autobahn richting de Alpen te rijden. Ieder jaar kijkt de wintersporter uit naar een ontmoeting met de wit besneeuwde bergtoppen, een witte wereld vol ontspanning. Hoe betoverend is het om ‘s morgens de piste te mogen betreden, de eerste stappen te zetten in de verse sneeuw. Een witte wereld betovert iedere keer weer, sereniteit en verstilling van alles waar we zo druk mee zijn, valt als een zachte deken over ons heen.

De kleur wit is een optelsom van alle kleuren samen, wanneer het licht wordt teruggekaatst zien wij de kleur wit. Wit staat voor reinheid, zuiver en smetteloos, denk maar aan de beroepsgroepen die met hygiëne werken zoals een arts en een kok. Wit is voor een schilder één van de belangrijkste pigmenten, vermengd hij deze met andere kleuren dan ontstaan zachte tinten. De kleur wit is dan ook nooit gewoon wit, maar heeft altijd een ondertoon van bijvoorbeeld roze, geel of blauw.

Niet verwonderlijk dat wit zo vaak wordt toegepast in onze woningen. Zoals Jan de Bouvrie zegt: “Een witte wand geeft steun aan kunst, aan bloemen en de mensen zelf. Het geeft lucht en is goed voor je gemoedstoestand”. In tijden van een mindere economie zie je de kleur wit verzachten naar roomwit en creme, in combinatie met natuurlijke stoffen en materialen geeft ook dat warmte, rust en geborgenheid.  Er wordt wel eens beweerd dat wanneer wit je lievelingskleur is, je perfectionistisch bent ingesteld, naast zakelijk, betrouwbaar en oprecht. Mensen die van zwart houden, zouden geen kleur durven te bekennen.

Houdt u ook zo van wit?

< Terug naar het overzicht