Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Warme Winterdagen

De wintermaanden komen er aan, het is al weer vroeg donker en we zoeken de warmte van onze huizen op. Maar hoe houden we onze woningen behaaglijk in de wintermaanden? Voordat u de verwarming een graadje hoger zet, helpen de volgende tips uw woning op temperatuur te houden.

Houd de deuren gesloten zodat iedere ruimte behaaglijk blijft, een slaapkamer mag immers iets frisser zijn dan bijvoorbeeld uw woonkamer. Schijnt overdag de zon, open dan de raambekleding aan de zonzijde en laat de zon de kamer extra verwarmen. Trek als het donker wordt de gordijnen dicht, naast dubbele beglazing is dit een extra laag die de kou buiten houdt. Dit geldt tevens voor een  karpet op de vloer, deze houdt de warmte vast, voelt aangenaam aan uw voeten en draagt bij aan een goede akoestiek. Uiteraard zorgt een warme trui, een paar dikke sokken en een heerlijk plaid eveneens voor comfortabele uurtjes op de bank. Ook het oog zoekt de warmte en vindt deze in de toepassing van kleur. Met behang in mooie motieven of een geschilderde wand in een diepe kleur wordt warmte en geborgenheid gecreëerd. Evenals kleur brengt het gebruik van meerdere lagen textuur een fijne sfeer in de zithoek. Denk hierbij aan aaibare stoffen, open geweven plaids en warme vachtjes die met royale kussens worden gecombineerd. Verlichting is eveneens een belangrijke component, sfeerverlichting met een dimmer en op de juiste plek een leeslamp dragen bij aan een ontspannen sfeer in uw woning. Meerdere kaarsen op tafel geven naast licht extra warmte en gebruikt u geurkaarsen, dan haalt u de winter nog meer in huis met geuren als vanille en kaneel. En laten we de geur van een heerlijke stoofpot, appeltaart of zelf gebakken pepernoten niet vergeten. Geuren waarvan menigeen warme gevoelens krijgt.

Kortom, de warmte in uw woning wordt niet alleen bepaald door de temperatuur maar ook door de liefde die u in uw woning brengt. Succes en gezellige warme dagen toegewenst!

< Terug naar het overzicht