Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Mijn nieuwe keuken geeft energie!

De afgelopen periode hebben mijn man en ik veel energie gestoken in het samenstellen van een nieuwe keuken. Ruim 25 jaar hebben wij met veel plezier gekookt en gebruik gemaakt van onze antracietgrijze keuken, maar de gebruikssporen werden steeds meer zichtbaar. Dus haalden wij vele zaterdagen onze inspiratie uit keukenshowrooms met een verscheidenheid in stijl, kleur en materialen, alsmede een uitgebreid assortiment in keukenapparatuur.

Eenmaal thuis werd onder het genot van een kop koffie (een energiebron!) het wensenlijstje uitgewerkt. De keuken werd ingemeten en de eerste schetsjes op papier gezet.  ‘Out of the box’ denken, we schoven met keukenblokken en hoge kasten, waarbij ook het kookeiland meermalen van formaat veranderde. 

Er moest een keuze worden gemaakt uit het enorme aanbod in apparatuur, met in het achterhoofd dat Nederland, tussen nu en 2050, van het gas af stapt. Omdat stroom steeds duurzamer wordt opgewekt, zal het op den duur schoner zijn dan aardgas en men verwacht dat elektrisch koken de toekomst heeft. En dan is er uiteraard ook nog die superhandige Quooker, kokend water in het theeglas en Bora, het afzuigsysteem in de kookplaat die de kookdampen uit de pan direct naar het filter afzuigt.

Het ergonomisch plaatsen van bijvoorbeeld de oven en vaatwasser is tevens een aandachtspunt, alsmede de keuze tussen laden en/of kasten. Uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat het opbergen in laden veel comfort biedt, alles is overzichtelijk en moeiteloos te pakken.

Kortom het samenstellen van onze nieuwe keuken, in samenspraak met een goede keukenleverancier, nam vele uurtjes in beslag. Nu is dan eindelijk het moment om te genieten, ik sta met veel plezier in de nieuwe keuken te koken en… dat gééft weer energie!    

< Terug naar het overzicht