Menu Sluiten

BLOG

Iedere maand schrijft WeStyle een column in de nieuwsbrief van Zandbergen Makelaardij Havelte. In deze nieuwsbrieven belicht WeStyle steeds een ander aspect op het gebied van Interieur & Styling.

Buitenleven

Vreemde weken hebben we achter de rug, een donkere wolk van maatregelen met betrekking tot het Coronavirus hing boven ons hoofd. We bleven met z’n allen zo veel mogelijk thuis, we werkten daar waar het kon vanuit huis en ook het sociale leven bleef binnen onze eigen 4 muren.

Die donkere wolk boven ons hoofd hebben we allemaal zeker ervaren, maar evengoed de warmte van de zon op onze huid. Want hoe bizar de afgelopen weken ook zijn geweest, de natuur heeft haar best gedaan ook haar zonnige zijde in deze periode te laten zien. Dan ervaar je dat wij ons gelukkig mogen prijzen om te mogen wonen in deze mooie regio. Een woning met voor-en achtertuin is hier immers heel normaal en ook de appartementen zijn voorzien van ruime terrassen. Daarnaast kunnen we allemaal gebruik maken van de mooie natuur die onze regio biedt. Buiten-zijn geeft het gevoel van vrijheid, relaxt kunnen genieten van het groen om je heen.

Dat is de reden dat we steeds vaker een overkapping of tuinkamer plaatsen, zodat we heerlijk buiten kunnen leven. Uit de wind, bestand tegen zon en regen, ’s avonds gezellig bij kaarslicht. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de inrichting van de overkapping. Men ziet graag dat de woonsfeer buiten een verlengstuk is van de woonkamer. De lounge sets van tegenwoordig zijn royaal en comfortabel, een salontafel, enkele bijzettafeltjes en een buitenkarpet maken de buitenzithoek compleet. De wanden worden aangekleed met een schilderijdoek, enkele kransen en andere rieten accessoires maar ook een vakantiesouvenir als een schelpenslinger krijgt een mooie plek. Ook de verlichting speelt hierin een grote rol, mooie tafellampen en vloerlampen al dan niet op zonne-energie zorgen naast de kaarsjes voor veel gezelligheid in de avonduren. En is het iets frisser en voldoet een plaid over de benen niet meer, dan wordt er veelal gebruik gemaakt van heaters of een houtkachel.

Kortom, een overkapping is zeker van toegevoegde waarde om op ieder tijdstip comfortabel buiten te kunnen genieten. Ook als de regenbui iets langer aanhoudt, want na deze droge weken kunnen onze tuinen en de agrariërs wel wat neerslag gebruiken!

< Terug naar het overzicht